Warning: trim() expects parameter 1 to be string, array given in C:\root\LocalUser\primoud2\wp-content\plugins\the-events-calendar\src\Tribe\Main.php on line 2288
Over Aquila – Basketbalvereniging Aquila

Over Aquila

Info voor (nieuwe) leden.

Hartelijk welkom bij basketbalvereniging Aquila.

Basketbal is teamsport.

Basketbal is een teamsport. Dit betekent dat je zowel traint als wedstrijden speelt in teamverband. Voor de jongste jeugd (t/m 11 jaar) zijn er gemengde teams, vanaf 12 jaar zijn er indien mogelijk aparte jongens- en meisjesteams. Ieder team traint ten minste eenmaal per week in teamverband. Per jaar zijn er 16-20 wedstrijden, meestal op zaterdag.
Basketbal is een sport met per team minimaal zeven (soms acht) en maximaal 12 spelers. Het beleid van de vereniging is erop gericht om iedereen die lid wordt ook daadwerkelijk in de gelegenheid te stellen zowel te kunnen trainen als ook wedstrijden te spelen. Dat betekent echter wel dat er ook op je aanwezigheid gerekend wordt!

Basketbal wordt beoefend in verenigingsverband.

Je wordt lid van een vereniging. De doelstellingen van de vereniging zijn vastgelegd in een beleidsplan.
Hierbij staan centraal:

– Goed leren basketballen (individueel maar ook als teamspeler)
– Plezier in het spel en in de trainingen en wedstrijden

Samen verantwoordelijk.

Als bestuur streven we ernaar om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om te leren basketballen, en steeds beter te leren basketballen. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan het opleiden en begeleiden van trainers, coaches en scheidsrechters. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de onderlinge band tussen de leden te versterken. Maar wij kunnen dit niet alleen!

Als lid ben je zowel speler als vrijwilliger.

Basketbal is een sport die draait op (veel) vrijwilligers. Voor ieder team is er een trainer/coach nodig. Voor iedere wedstrijd zijn er twee scheidsrechters nodig en twee of drie mensen die gedurende de wedstrijd het scoreformulier en de wedstrijdklok bijhouden. Daarnaast is er tijdens wedstrijden een zaaldienst die ervoor zorg draagt dat wedstrijden op tijd beginnen en eindigen en die tevens aanspreekpunt in de zaal is.
Om de trainingen en wedstrijden goed te laten verlopen zal ieder lid zijn of haar steentje moeten bijdragen. Vanaf 12 jaar worden de leden ingezet bij het schrijven en klokken bij de wedstrijden van andere teams. Vanaf 14 jaar ook als scheidsrechter. Ook wordt het nodige van de ouders verwacht; het vervoer naar uitwedstrijden, als wel het aanmoedigen van zoon of dochter bij de thuiswedstrijden.
Voor de scheidsrechters is er een meerdaagse cursus die afgesloten wordt met een examen en waar na het goed afleggen hiervan een scheidsrechtersdiploma wordt verstrekt.
Ook is het mogelijk je aan te melden om opgeleid te worden tot basketbaltrainer.

Ledenvergadering.

Eenmaal per jaar is er een algemene ledenvergadering waarin het beleid van de vereniging besproken wordt. Ook de begroting en de hoogte van de contributies worden door de ledenvergadering vastgesteld. Ieder lid is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en mee te praten.

Procedure bij aanmelding.

Je kunt je melden bij Jeroen Hooijer van hem hoor je bij welk team je komt en op welke dag(en) er training gegeven wordt. Na de derde training beslis je of je lid wilt worden.

Aanmelding tot lid.

Lid worden doe je door het inschrijfformulier volledig in te vullen en te ondertekenen. Voor leden jonger dan 18 jaar moeten de ouders of verzorgers het inschrijfformulier ondertekenen en samen met een recente pasfoto in te leveren bij je trainer/ coach.
Vanaf dat moment ben je officieel lid en kun je na aanmelding ook meedoen aan de wedstrijden.

Wedstrijden.

Voor de jeugd geldt dat iedereen zowel traint als wedstrijden speelt (wel is het mogelijk om ook alleen trainigslid te zijn).
De trainingen vinden op een aantal locaties plaats:

– Wildervanckhal
– Gymzaal in Noord
De thuiswedstrijden vinden gewoonlijk plaats in de Wildervanckhal.
(Woortmanslaan 1, Wildervank. locatie: 53 05 12 Noorderbreedte, 6 51 55 Oosterlengte)

Spelerskaart.

Ieder lid staat ingeschreven bij de NBB en krijgt dus een spelerskaart (met pasfoto) en lidnummer.

Tenue.

Het wedstrijdtenue bestaat uit een blauw shirt met blauwe broek. De tenues worden door de vereniging verstrekt aan de teams.

Website.

Alle informatie rondom onze vereniging is te vinden op: www.bvaquila.nl
Het is belangrijk dat zowel de leden als de ouders de website goed lezen. Hierop staat de meest actuele informatie over trainingen en wedstrijden en over de taken waarvoor je bent ingeroosterd. Ook de andere verenigingsactiviteiten zoals ledenvergaderingen worden hierop vermeld.

Wildervanckhal.

Het is niet toegestaan om de sporthal te betreden met buiten schoenen. Graag gepaste sportschoenen dragen.
In de hal is het nuttigen van (zoette) sportdrank niet toegestaan. Tijdens wedstrijden/ trainingen graag water drinken.

Contributie.

De contributie geschiet via automatisch incasso of in 1x via overschrijving. Het niet voldoen van deze contributie voor de genoemde periode, betekent dat je niet deel kunt nemen aan trainingen en wedstrijden. Bij tussentijdse afmelding zullen toch de kosten voor een heel seizoen in rekening gebracht worden.
Boetes: Als vereniging staan wij niet garant voor boetes(T/D fouten, etc.) van spelers en/ of teams. De gemaakte kosten zullen in rekening gebracht worden bij desbetreffende speler/team.

Contributie per persoon per jaar.

Leeftijdsgrenzen: Contributie:
U10 – €209
U12 – €275
U14 – €275
U16 – €275
U18 – €275
U20 – €275
Senioren – €315
G- Basketbal – €72
Recreanten – €105
Trainingsleden (geen competitie) – 50% van de contributie

 

*Deze prijzen zijn geldig voor seizoen: 17/18.

Fiba Spelregels

De spelregels van de FIBA zijn via de volgende link te vinden:

http://video-bsc.basketball.nl/NBB/spelregels/Casusboek%202012/HTML/Casusboek2012.html

Weersomstandigheden

Wanneer het KNMI code Oranje of Rood afgeeft vervallen alle trainingen en wedstrijden.
Het bestuur en de trainers van Aquila zullen dit altijd tijdig melden.